UVJETI KORIŠTENJA

by Ena Rajić

Uvjeti korištenja

1. Prihvaćanje uvjeta korištenja

Vlasnik sadržaja web stranice www.enarajic.com je  Ena Rajić, vlasnica MEDIA SCENE, obrta za usluge sa sjedištem na adresi Savska cesta 41, 10 000 Zagreb, OIB: 86650316893. Korištenjem ove web stranice i svih pridruženih mikro stranica koje pripadaju www.enarajic.com domeni, smatra se kako su posjetitelji u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja, da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.  Ukoliko se posjetitelji ne slažu s navedenim Uvjetima korištenja, ne smiju se koristiti stranicom. Vlasnica web stranice zadržava pravo da u bilo kojem trenutku ažurira sadržaj i izgled web stranice kao i Uvjete korištenja bez prethodne najave.

Ena Rajić se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti koja  je vezana za (zlo)uporabu sadržaja na web stranici od strane njenih posjetitelja te za bilo kakvu štetu koja može nastati posjetitelju ili trećoj strani u vezi sa (zlo)uporabom korištenja sadržaja na www.enarajic.com.

2. Termini

Posjetiteljem se smatra bilo koja osoba koja konzumira sadržaj na web stranici www.enarajic.com

Kupcem se smatra osoba koja izvršava uplatu za svaki pojedinačni proizvod na www.enarajic.com.

Klijentom se smatra osoba koja traži i koristi usluge Obrta.

3. Pravila o prihvatljivom korištenju posjetitelja na web stranici www.enarajic.com

Posjetitelji web stranice www.enarajic.com suglasni su da neće:

a) objavljivati, prenositi niti stvarati sadržaj koji podrazumijeva jezik koji je klevetnički, vulgaran, nasilan, prijeteći, seksualno ekplicitan, diskriminirajući ili na bilo koji drugi način štetan ili uvredljiv
b) kršiti autorska prava vlasnice web sadržaja ili neke druge osobe (npr., glazba, videozapisi, audio sadržaj, fotografije ili drugi materijali za koje nisu dobili pisano odobrenje od strane vlasnika autorskih prava)
c) lažno se predstavljati u ime druge fizičke ili pravne osobe
d) slati softverske, računalne viruse ili slične datoteke koje su dizajnirane s ciljem nanošenja štete računalnim softwerima, hardverima te telekomunikacijskoj opremi
e) korisiti sadržaj web stranice www.enarajic.com u svrhu slanja bilo kakve neželjene elektroničke pošte i sadržaja (eng.spam)

Vlasnica stranice www.enarajic.com zadržava pravo ukloniti bilo kakav oblik sadržaja koji smatra neprimjerenim, tj. onaj koji krši pravila ponašanja.

4. Vlasništvo nad sadržajem i autorska prava

Sadržaj na www.enarajic.com zaštićen je autorskim pravima. Tekstualni, audio i video sadržaj nastao na ovoj stranici ne smije se reproducirati, distribuirati niti koristiti u komercijalne svrhe bez prethodnog pristanka vlasnice stranice. Postojeći materijali mogu se koristiti isključivo u osobne svrhe posjetitelja, uz poštivanje svih autorskih prava vlasnice web stranice te prava trećih osoba.

5. Odricanje od odgovornosti / disclaimer

Video sadržaj na www.enaraji.com služi isključivo u zabavne, inspirativne i edukativne svrhe te ni na koji način ne predstavlja zamjenu za ozbiljnu i stručnu psihološku, psihoterapijsku, psihijatrijsku pomoć ili drugi oblik liječenja. Video filmovi ne odgovaraju na specifične potrebe i osobne situacije pojedinca, već su generalnog tipa te pozivaju na introspekciju, kritičko razmišljanje i promjenu u željenom, pozitivnom smjeru.

6. Narudžba i rezervacije

Narudžbe vrše se putem stranice za kupnju svakog pojedinačnog proizvoda ili putem narudžbe na službeni mail vlasnice stranice. Knjigu “U potrazi za autentičnom snagom” nije moguće dobiti unaprijed. Jedino potvrda o uplati osigurava kupcu dobivanje naručene knjige.

7. Plaćanje

Plaćanje je moguće isključivo putem transakcijskog poslovanja – putem internet bankarstva, mobilnog bankarstva te općom uplatnicom u pošti ili banci. Gotovinsko plaćanje nije omogućeno.

8. Izjava o privatnosti i tajnost podataka

MEDIA SCENA, obrt za usluge, vl. Ene Rajić, obvezuje se da će poštivati anonimnost i privatnost svojih kupaca, klijenata i posjetitelja na način da će prikupljati samo osnovne podatke o posjetiteljima/kupcima/klijentima koji su nužni za ispunjavanje vlastitih obveza. Redovito će im se dati mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući i odluku o uklanjanju njihovog imena s lista koje se koriste u marketinške svrhe. Osobni podatci posjetitelja prikupljat će se u skladu s važećim zakonskim propisima, primjerice, u svrhu redovnog slanja newsletter-a te boljeg uvida i razumijevanja potreba posjetitelja.

9. Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade podataka koje posjetitelj/kupac/klijent uneseu ili koji se automatski prikupljaju na ovim stranicama je MEDIA SCENA, obrt za usluge, vl. Ena Rajić, na adresi Savska cesta 41, 10 000 Zagreb s mailom: enarajicofficial@gmail.com.

10. Što su osobni podaci?

Osobni podatci su svi podatci (ili njihove kombinacija) uz pomoć kojih je moguće utvrditi identitet određene osobe, izravno ili neizravno. Anonimni podaci nisu pokriveni u sklopu ove Izjave budući da ih nije moguće povezati s točno određenom osobom.

11. Aktivnosti prikupljanja osobnih podataka

Osobni podaci prikupljaju se iz više razloga. Primjerice: pružanje kvalitetnije usluge, omogućavanje plaćanja putem web stranice, odgovaranje na upite posjetitelja ili za marketinške aktivnosti. O razlozima prikupljanja određenih podataka, posjetitelj će biti obaviješten na mjestima prikupljanja tijekom prikupljanja te u drugim slučajevima propisanim zakonom.

12. Načini prikupljanja podataka

Osobne podatke, osim onih nužnih u kolačićima (vidjeti Izjavu o kolačićima) ne prikupljamo bez znanja posjetitelja web stranice. Nadalje, posjetitelj treba znati kako će pristup određenim proizvodima ili uslugama biti ograničen bez davanja potrebnih podataka.

13. Tijekom izravnog kontaktiranja

U slučaju da se posjetitelj obrati vlasnici web stranice putem e-maila ili kontakt forme, Obrt će koristiti samo one podatke koji su dani svojevoljno te u svrhu pružanja adekvatnih informacija na postavljeni upit. Upiti postavljeni putem e-mail ili kontakt forme, uskladištit će se u odgovarajućim sustavima s ciljem pružanja dodatne pomoći te poboljšanja korisničkog iskustva.

13. Tijekom kupovine

Podatke posjetitelja/kupaca/klijenata Obrt će obrađivati u svrhu obrade narudžbe, izdavanja računa, naplate te slanja informacija vezanih za određeni proizvod/uslugu. Ukoliko se radi o fizičkoj osobi, za izdavanje računa potrebni su ime i prezime i adresa. Ukoliko se radi o pravnoj osobi, pored navedenih podataka potreban je i OIB tvrtke (ukoliko je pravna osoba registrirana u inozemstvu, potreban je i VAT).

14. Podaci koji se koriste

Podatke posjetitelja/kupaca/klijenata Obrt će obrađivati na različite načine, ali isključivo u prethodno navedene svrhe. U nastavku teksta slijedi popis podataka te svrha korištenja istih:

  • Ime i prezime – verifikacija korisnika, izdavanje računa, transakcijske poruke, dostava fizičkih proizvoda, marketinške poruke,
  • OIB – izdavanje računa
  • Adresa (ulica, grad, županija, država, poštanski broj) – verifikacija korisnika, izdavanje računa, marketinške poruke, dostava fizičkih proizvoda
  • E-mail – utvrđivanje identiteta, transakcijske potvrde, direktna komunikacija s korisnikom, marketinške poruke,
  • Kolačići – unaprjeđenje korisničkog iskustva, analitika (vidjeti Izjavu o kolačićima)

15. Svrha korištenja podataka

Obradu podataka koji se tiču plaćanja i narudžbe (ime i prezime, adresa, podaci kreditnih kartica, e-mail) obrađujemo na osnovi izvršavanja ugovorne obveze. Daljnja komunikacija putem e-maila s postojećim korisnicima vrši se na temelju interesa ili privole. Marketing i slanje promotivnih materijala novim posjetiteljima vrši se isključivo na temelju privole dobivene prilikom kupnje knjige ili registracije za primanje marketinških poruka. U slučaju zaprimanja direktnog upita od strane posjetitelja/kupca/klijenta, podatci u tu svrhu bit će korišteni na temelju izvršavanja ugovorne obveze (radnje koje prethode sklapanju ugovora).

16. Prenošenje sadržaja s www.enarajic.com u medije i portale

Tiskani, elektronski i audio sadržaj (npr. e-book, audio snimke) s ove web strnaice nije moguće prenositi u mediji te na portale.

Video sadržaj s web stranice moguće je reproducirati i distribuirati u medije i portale:
a) uz obveznu naznaku izvora i autorskog djela u zaglavlju te tijelu teksta (www.enarajic.com ili youtube.com/c/EnaRajicOfficial1)
b) pri čemu je nedozvoljeno slobodno interpretirati tekst ili mijenjati smisao video sadržaja
c) pod uvjetom da se zatraži pisana suglasnost vlasnice web stranice www.enarajic.com

Navedeni uvjeti korištenja zadnji su put izmijenjeni 20. svibnja 2020. godine.