UVJETI KORIŠTENJA

by Ena Rajić

Uvjeti korištenja

1. Prihvaćanje uvjeta korištenja

Vlasnik sadržaja web-stranice www.enarajic.com je Ena Rajić, vlasnica MEDIA SCENE, obrta za usluge sa sjedištem na adresi Savska cesta 41, 10 000 Zagreb, OIB: 86650316893. Korištenjem ove web-stranice i svih pridruženih mikrostranica koje pripadaju www.enarajic.com domeni, smatra se kako su posjetitelji u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja, da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju. Ukoliko se posjetitelji ne slažu s navedenim Uvjetima korištenja, ne smiju se koristiti stranicom. Vlasnica web-stranice zadržava pravo da u bilo kojem trenutku ažurira sadržaj i izgled web-stranice kao i Uvjete korištenja bez prethodne najave.

Ena Rajić se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti koja  je vezana za (zlo)uporabu sadržaja na web-stranici od strane njenih posjetitelja te za bilo kakvu štetu koja može nastati posjetitelju ili trećoj strani u vezi sa (zlo)uporabom korištenja sadržaja na www.enarajic.com.

2. Termini

Posjetiteljem se smatra bilo koja osoba koja konzumira sadržaj na web-stranici www.enarajic.com

Kupcem se smatra osoba koja izvršava uplatu za svaki pojedinačni proizvod na web-stranici www.enarajic.com.

Klijentom se smatra osoba koja traži, koristi i izvršava uplatu za svaku pojedinačnu uslugu na web-stranici www.enarajic.com.

3. Pravila o prihvatljivom korištenju posjetitelja na web stranici www.enarajic.com

Posjetitelji web-stranice www.enarajic.com suglasni su da neće:

a) objavljivati, prenositi niti stvarati sadržaj koji podrazumijeva jezik koji je klevetnički, vulgaran, nasilan, prijeteći, seksualno ekplicitan, diskriminirajući ili na bilo koji drugi način štetan ili uvredljiv;
b) kršiti autorska prava vlasnice web-sadržaja ili neke druge osobe (npr., glazba, videozapisi, audiosadržaj, fotografije ili drugi materijali za koje nisu dobili pisano odobrenje od strane vlasnika autorskih prava);
c) lažno se predstavljati u ime druge fizičke ili pravne osobe;
d) slati softverske, računalne viruse ili slične datoteke koje su dizajnirane s ciljem nanošenja štete računalnim softwerima, hardverima te telekomunikacijskoj opremi;
e) korisiti sadržaj web-stranice www.enarajic.com u svrhu slanja bilo kakve neželjene elektroničke pošte i sadržaja (eng.spam).

Vlasnica stranice www.enarajic.com zadržava pravo ukloniti bilo kakav oblik sadržaja koji smatra neprimjerenim, tj. onaj koji krši pravila ponašanja.

4. Vlasništvo nad sadržajem i autorska prava

Sadržaj na www.enarajic.com zaštićen je autorskim pravima. Tekstualni, audio i videosadržaj nastao na ovoj stranici ne smije se reproducirati, distribuirati niti koristiti u komercijalne svrhe bez prethodnog pristanka vlasnice stranice. Postojeći materijali mogu se koristiti isključivo u osobne svrhe posjetitelja, uz poštivanje svih autorskih prava vlasnice web-stranice te prava trećih osoba.

5. Odricanje od odgovornosti / disclaimer

Videosadržaj na www.enarajic.com služi isključivo u zabavne, inspirativne i edukativne svrhe te ni na koji način ne predstavlja zamjenu za ozbiljnu i stručnu psihološku, psihoterapijsku, psihijatrijsku pomoć ili drugi oblik liječenja. Videofilmovi ne odgovaraju na specifične potrebe i osobne situacije pojedinca, već su generalnog tipa te pozivaju na introspekciju, kritičko razmišljanje i promjenu u željenom, pozitivnom smjeru.

6. Narudžba i rezervacije

Narudžbe i/ili rezervacije se vrše putem stranice za kupnju svakog pojedinačnog proizvoda/usluge ili putem narudžbe na službeni e-mail vlasnice stranice. E-knjigu “Video koji plijeni pažnju” nije moguće dobiti unaprijed kao ni termin VIDEO START 101 online tečaja. Jedino potvrda o uplati osigurava kupcu/klijentu dobivanje naručene e-knjige i/ili rezervaciju termina VIDEO START 101 tečaja.

7. Plaćanje

Plaćanje je moguće isključivo putem transakcijskog poslovanja – putem internet bankarstva, mobilnog bankarstva te općom uplatnicom u pošti ili banci. Gotovinsko plaćanje nije omogućeno.

8. Izjava o privatnosti i tajnost podataka

MEDIA SCENA, obrt za usluge, vl. Ene Rajić, obvezuje se da će poštivati anonimnost i privatnost svojih kupaca, klijenata i posjetitelja na način da će prikupljati samo osnovne podatke o posjetiteljima/kupcima/klijentima koji su nužni za ispunjavanje vlastitih obveza. Redovito će im se dati mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući i odluku o uklanjanju njihovog imena s lista koje se koriste u marketinške svrhe. Osobni podatci posjetitelja prikupljat će se u skladu s važećim zakonskim propisima, primjerice, u svrhu redovnog slanja newslettera te boljeg uvida i razumijevanja potreba posjetitelja.

9. Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade podataka koje posjetitelj/kupac/klijent unese ili koji se automatski prikupljaju na ovim stranicama je MEDIA SCENA, obrt za usluge, vl. Ena Rajić, na adresi Savska cesta 41, 10 000 Zagreb s e-mailom: enarajicofficial@gmail.com.

10. Što su osobni podaci?

Osobni podaci su svi podaci (ili njihove kombinacija) uz pomoć kojih je moguće utvrditi identitet određene osobe, izravno ili neizravno. Anonimni podaci nisu pokriveni u sklopu ove Izjave budući da ih nije moguće povezati s točno određenom osobom.

11. Aktivnosti prikupljanja osobnih podataka

Osobni podaci prikupljaju se iz više razloga. Primjerice: pružanje kvalitetnije usluge, omogućavanje plaćanja putem web-stranice, odgovaranje na upite posjetitelja ili za marketinške aktivnosti. O razlozima prikupljanja određenih podataka, posjetitelj će biti obaviješten na mjestima prikupljanja tijekom prikupljanja te u drugim slučajevima propisanim zakonom.

12. Načini prikupljanja podataka

Osobne podatke, osim onih nužnih u kolačićima (vidjeti Izjavu o kolačićima) ne prikupljamo bez znanja posjetitelja web-stranice. Nadalje, posjetitelj treba znati kako će pristup određenim proizvodima ili uslugama biti ograničen bez davanja potrebnih podataka.

13. Tijekom izravnog kontaktiranja

U slučaju da se posjetitelj obrati vlasnici web-stranice putem e-maila ili kontakt forme, Obrt će koristiti samo one podatke koji su dani svojevoljno te u svrhu pružanja adekvatnih informacija na postavljeni upit. Upiti postavljeni putem e-mail ili kontakt forme uskladištit će se u odgovarajućim sustavima s ciljem pružanja dodatne pomoći te poboljšanja korisničkog iskustva.

13. Tijekom kupovine

Podatke posjetitelja/kupaca/klijenata Obrt će obrađivati u svrhu obrade narudžbe, izdavanja računa, naplate te slanja informacija vezanih za određeni proizvod/uslugu. Ukoliko se radi o fizičkoj osobi, za izdavanje računa potrebni su ime i prezime i adresa. Ukoliko se radi o pravnoj osobi, pored navedenih podataka potreban je i OIB tvrtke (ukoliko je pravna osoba registrirana u inozemstvu, potreban je i VAT te po potrebi PDV ID broj).

14. Podaci koji se koriste

Podatke posjetitelja/kupaca/klijenata Obrt će obrađivati na različite načine, ali isključivo u prethodno navedene svrhe. U nastavku teksta slijedi popis podataka te svrha korištenja istih:

  • Ime i prezime – verifikacija korisnika, izdavanje računa, transakcijske poruke, dostava elektronskih proizvoda, marketinške poruke;
  • OIB – izdavanje računa;
  • Adresa (ulica, grad, županija, država, poštanski broj) – verifikacija korisnika, izdavanje računa, marketinške poruke, dostava elektronskih proizvoda;
  • E-mail – utvrđivanje identiteta, transakcijske potvrde, direktna komunikacija s korisnikom, marketinške poruke;
  • Kolačići – unaprjeđenje korisničkog iskustva, analitika (vidjeti Izjavu o kolačićima).

15. Svrha korištenja podataka

Obradu podataka koji se tiču plaćanja i narudžbe (ime i prezime, adresa, OIB/VAT/PDV ID broj, e-mail) obrađujemo na osnovi izvršavanja ugovorne obveze. Daljnja komunikacija putem e-maila s postojećim korisnicima vrši se na temelju interesa ili privole. Marketing i slanje promotivnih materijala novim posjetiteljima vrši se isključivo na temelju privole dobivene prilikom kupnje e-knjige ili registracije za primanje marketinških poruka. U slučaju zaprimanja direktnog upita od strane posjetitelja/kupca/klijenta, podaci u tu svrhu bit će korišteni na temelju izvršavanja ugovorne obveze (radnje koje prethode sklapanju ugovora).

16. Prenošenje sadržaja s www.enarajic.com u medije i portale

Tiskani, elektronski i audiosadržaj (npr. e-knjiga, audiosnimke) s ove web strnaice nije moguće prenositi u mediji te na portale.

Videosadržaj s web-stranice moguće je reproducirati i distribuirati u medije i portale:
a) uz obveznu naznaku izvora i autorskog djela u zaglavlju te tijelu teksta (www.enarajic.com ili youtube.com/c/EnaRajicOfficial1)
b) pri čemu je nedozvoljeno slobodno interpretirati tekst ili mijenjati smisao videosadržaja
c) pod uvjetom da se zatraži pisana suglasnost vlasnice web-stranice www.enarajic.com

Navedeni uvjeti korištenja zadnji su put izmijenjeni 12. veljače 2022. godine.