O meni

by Ena Rajić

DOBRODOŠLI!

Ja sam Ena, spoken word pjesnikinja i satiričarka, a ovo je mjesto na kojemu možeš saznati čime se bavim.

Hej,

ja sam Ena, spoken word pjesnikinja i satiričarka. Diplomirala sam psihologiju na zagrebačkom sveučilištu, okušala rad u struci, shvatila da taj posao ipak nije za mene i odlučila napraviti zaokret. Višegodišnji hobi pretvorila sam u posao iz snova, izula psihološke cipele i zaigrano uplovila u svijet izvedbene umjetnosti.

Na sceni sam odmalena, pred kamerom kao riba u vodi, a u posljednjih 10 godina izradila sam preko 300 videofilmova za klijente i vlastite društvene mreže. Danas sam vlasnica MEDIA SCENE i na posao gledam kao na igru. Kroz autorski satirično-poetski show “Bez dlake na jeziku” publici pružam nezaboravno iskustvo na eventima, produciram zabavno-edukativne i duhovite videofilmove za tvrtke koje vole britak humor i učim kreatore sadržaja istaknuti se u masi kroz VIDEO START tečaj

1. Satirično-poetski show

Omiljena mi je aktivnost nastupati pred publikom. Autorica sam satirično-poetskog showa “Bez dlake na jeziku” koji izvodim po Hrvatskoj i inozemstvu. Izvedbena poezija, pokoja suza i smijeh, psihološko-društvene teme provučene kroz stihove, iskren kontakt s publikom i zvuk klavira u pozadini dovoljne su da sat vremena prođe za tren!

U posljednjih 5 godina producirala sam preko 50 autorskih spoken word poetry videofilmova te održala desetke domaćih i međunarodnih nastupa uključujući različite kulturne manifestacije i poslovne konferencije. Koncem 2019. prvi put nastupam kao spoken word pjesnikinja u palači Ujedinjenih naroda na temu “Building Trust in Post War Communities” na Geneva Peace Weeku. 

... i spoken word poezija

S autorskom spoken word pjesmom “Poštovana predsjednice!” sudjelujem u realizaciji istoimenog dokumentarca koji u produkciji Daniela Pavlića osvaja nagradu za najbolji dokumentarac na Tuzla Film Festivalu 2019. Iste godine, držim TEDx Talk na temu “Kako ostati nesretan do kraja života?”. Tijekom 2023. nastupam kao predizvođač na koncertu Gorana Karana u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, potom kao jedan od izvođača na humanitarnom koncertnu “Prsten za budućnost” Udruge Prsten u HNK Zagreb, a najesen iste godine show igram u Lisinskom. Posljednjih godina uz klavirsku pratnju Zvonimira Glibušića izvodim satirično-poetski show “Bez dlake na jeziku”. Također, autorica sam zbirke poezije “Razmrljane boje nevremena”

2. Satirični skečevi

Volim britak humor, naročito satiru koju vidim kao zgodan alat da pojedincima, društvu, ali i sebi ukažemo na slabe točke i apsurdnosti svijeta u kojemu živimo. A kako nas ona ne samo nasmijava, već i potiče na razmišljanje i introspekciju – na nju gledam kao na svojevrsni oblik društvenog djelovanja. 

Odgajana uz rečenicu “Neka bude istina, neka bude propast svijeta,” sloboda izražavanja oduvijek je visoko kotirala na mojoj ljestvici vrijednosti. Umjetnost smatram najslobodnijom od svih područja ljudskog djelovanja i vjerujem kako ima moć transformirati pojedinca, a samim time i društvo u cjelini. No, to je moguće jedino ako o važnim temama progovaramo samopouzdano, neustrašeno i bez dlake na jeziku. 

Opus mojih satiričnih videoskečeva sad ti je nadomak ruke!

3. VIDEO START

Nakon što sam u posljednjih 10 godina izradila preko 300 videofilmova, imala priliku surađivati s nekim od najpoznatijih domaćih imena (npr. Toni MilunTin Sedlar, Goran Vinčić, Karla Zelić a.k.a. SuperbabekillahNewsBar) te hobi pretvorila u posao koji mi donosi pare dok se igram – odlučila sam stečeno iskustvo o kreiranju atraktivnog videosadržaja za društvene mreže podijeliti sa svojom zajednicom. 

Video više nije stvar daleke budućnosti kao što su meni davno govorili, već debela sadašnjost. Upravo zato sam kreirala VIDEO START tečaj u kojemu kreatore sadržaja učim istaknuti se u masi kroz atraktivna edukativna videa. Video je jedan od najjačih načina da se naš glas čuje – ostaje pitanje je li naš glas dovoljno glasan.

Poslušaj moj TEDx Talk

Želiš surađivati sa mnom?

Sudionicima evenata pružam nezaboravno iskustvo kroz autorski SHOW
Organiziraš konferenciju, summit ili stručni skup i želiš prodrmati uspavanu energiju sudionika u zabavnom dijelu programa? Tuspas mene! Javi se za suradnju i prepusti svoju publiku u moje ruke! Kroz satirično-poetski show "Bez dlake na jeziku" pružit ću sudionicima tvog eventa iskustvo koje će pamtiti još dugo, dugo...
Bookiraj nastup već danas
Učim te istaknuti se na društvenim mrežama kroz VIDEO START tečaj
Želiš naučiti kreirati atraktivna videa koja jačaju angažman publike? Challenge accepted! Prijavi se na sveobuhvatni VIDEO START online tečaj i naučit ću te kako kreirati zabavno-edukativni video sadržaj koji plijeni pažnju tvoje ciljane skupine.
Kupi tečaj
Za tvrtke produciram ORIGINALNE VIDEOFILMOVE kojih se neće sramiti ni za 10 godina
U potrazi si za video producentom koji će za tvoj brand kreirati cool video? Evo me, mašem ti! Bavim se pretprodukcijom, produkcijom i postprodukcijom videofilmova oslanjajući se pri tome na svoju sposobnost upravljanja pažnjom gledatelja te višegodišnje iskustvo pred kamerom i iza nje.
Pogledaj moj dosadašnji rad

Gostovanja u TV emisijama i podcastima

Članci i intervjui za portale i časopise