O meni

by Ena Rajić

DOBRODOŠLI!

Ja sam Ena i moj je zadatak zabavljati i educirati ekipu kroz spoken word poeziju, satirične videofilmove i VIDEO START program.

Hej,

ja sam Ena, spoken word pjesnikinja i satiričarka. Diplomirala sam psihologiju, radila u području kreativnog socijalnog rada i u jednom trenutku odlučila napraviti zaokret u karijeri te dugogodišnji hobi pretvoriti u svoj posao iz snova. Izula sam psihološke cipele i zaigrano uplovila u svijet izvedbene umjetnosti, video produkcije i edukacije. 

Na sceni sam od malena, pred kamerom se osjećam kao riba u vodi, a u posljednjih 8 godina izradila sam preko 200 videofilmova za društvene mreže. Vlasnica sam MEDIA SCENE i danas pomažem brendovima istaknuti se u masi kroz zabavno-edukativne i duhovite videofilmovespoken word poetry nastupe i VIDEO START 101 tečaj

Spoken word poetry show

Spoken word poezija oblik je izvedbene umjetnosti koja spaja literarne i dramske elemente, glazbu pa i stand up. Koncem 2019. prvi put nastupam kao spoken word pjesnikinja u palači Ujedinjenih naroda na temu “Building Trust in Post War Communities” uoči Geneva Peace Weeka. S autorskom spoken word pjesmom “Poštovana predsjednice!” sudjelujem u realizaciji istoimenog dokumentarca koji u produkciji Daniela Pavlića osvaja nagradu za najbolji dokumentarac na Tuzla Film Festivalu 2019. Iste godine, držim TEDx Talk na temu “Kako ostati nesretan do kraja života?”. Svoj prvi spoken word poetry show “Pseudočovjek” održavam u travnju 2022. u Klubu Kazališta Komedija u Zagrebu. 

Autorica sam zbirke poezije “Razmrljane boje nevremena” u nakladi Alegria knjige, a opus mojih spoken word poetry izvedbi možeš pogledati ovdje

Satirični skečevi

Odgajana sam uz rečenicu “Neka bude istina, neka bude propast svijeta” pa je sloboda izražavanja oduvijek visoko kotirala na mojoj ljestvici vrijednosti. 

Volim britak humor i vjerujem da je satira zgodan alat da pojedincima, društvu, ali i sebi ukažemo na slabe točke te na apsurdnosti svijeta u kojemu živimo. Kako nas satira ne samo nasmijava, već i potiče na promišljanje te poziva na introspekciju na nju gledam kao na svojevrsni oblik društvenog djelovanja. Iako se psihologijom više ne bavim u konvencionalnom smislu, psihološke teme ostale su važan dio mog stvaralaštva. 

Opus mojih satiričnih videoskečeva sad ti je nadomak ruke!

VIDEO START

Nakon što sam u posljednjih 8+ godina izradila preko 200 videofilmova, imala priliku surađivati s poznatim domaćim imenima (npr. Toni MilunTin SedlarNewsBar) te hobi pretvorila u posao koji mi donosi pare dok se igram  – odlučila sam stečeno iskustvo o kreiranju atraktivnog videosadržaja za društvene mreže podijeliti sa svojom zajednicom. 

Video više nije stvar daleke budućnosti kao što su meni nekoć govorili, već debela sadašnjost. Upravo zato sam kreirala VIDEO START tečaj u kojemu kreatore sadržaja učim istaknuti se u masi kroz zabavno-edukativna videa. Video je jedan od najjačih načina da se naš glas čuje – ostaje pitanje je li naš glas dovoljno glasan.

Poslušaj moj TEDx Talk

Želiš surađivati sa mnom?

Scenski nastup
Trebaš “out of box” izvođača? Tuspas mene! Inspiriram i zabavljam publiku autorskim spoken word videofilmovima i nastupima na različitim (online) eventima - od konferencija preko festivala do umjetničkih skupova.
Bookiraj termin
Edukacija na temu kreiranja video sadržaja za društvene mreže
Želiš naučiti producirati videofilmove koji jačaju angažman publike? Challenge accepted! Educirat ću te kako kreirati dinamičan i zanimljiv video sadržaj, izgraditi prepoznatljiv online identitet i ojačati angažman publike na društvenim mrežama.
Zakaži sastanak
Video produkcija
U potrazi si za video producentom koji će za tvoju tvrtku kreirati uber cool video? Ja sam osoba za tebe. Bavim se pretprodukcijom, produkcijom i postprodukcijom videofilmova oslanjajući se pri tome na svoju sposobnost upravljanja pažnjom gledatelja te višegodišnje iskustvo pred kamerom i iza nje.
Škicni moj portfolio

Gostovanje u TV emisijama i podcastima

Članci i intervjui za portale i časopise