POLITIKA PRIVATNOSTI

by Ena Rajić

Poštovani posjetitelji, brinemo o sigurnosti vaših podataka!

Molimo vas da pažljivo pročitate ova pravila privatnosti, kao i tekst o kolačićima, kako biste znali na koji način i zbog čega prikupljamo određene podatke.

1. Odgovorna osoba za zaštitu podataka

MEDIA SCENA, obrt za usluge, vl. Ena Rajić registriran je u Republici Hrvatskoj. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezanih uz našu politiku privatnosti ili rukovanje osobnim podacima javite se na e-mail: enarajicofficial@gmail.com

Pravila privatnosti navedena na ovoj web stranici mogu se po potrebi izmijeniti i stupaju na snagu odmah po objavi na samoj stranici. Molimo vas zato da povremeno posjetite ovo web mjesto i provjerite ima li kakvih promjena.

2. Svrha prikupljanja podataka

Podatke prikupljamo prvenstveno radi poboljšanja vašeg korisničkog iskustva, ali i s ciljem boljeg razumijevanja vaših potreba. Pojedini nam podaci služe za praćenje prometa i analizu posjetitelja stranice (prikupljamo ih putem Google Analyticsa), dok nam drugi podaci služe za kontaktiranje i slanje newslettera. U svakom se trenutku možete odjaviti s naše newsletter liste putem samog maila ili nas možete kontaktirati mailom na enarajicofficial@gmail.com i zatražiti da vas uklonimo s liste.

3. Pohrana i zaštita podataka

Osobne podatke na ovoj stranici prikupljamo isključivo uz vaš pristanak, putem kontakt formi. Ako se odlučite prijaviti na našu newsletter listu, od vas ćemo tražiti podatke o imenu, prezimenu i mail adresi. Te ćemo podatke pomno čuvati i nećemo ih prosljeđivati trećim osobama. Koristit ćemo ih samo za one svrhe za koje ste nam dali odobrenje, tj. za slanje newslettera s važnim obavijestima. Za slanje newslettera koristimo samo sigurne servise.

Podatke za koje ne postoji pravna osnova čuvanja Obrt redovito briše. Podaci se čuvaju na neograničeno vrijeme ukoliko postoji osnova ili privola za to ili najkraće koliko je to zakonom propisano (npr. računi). Posjetitelj/kupac/klijent u svakom trenutku može povući privolu za obradu podataka, nakon čega će Obrt ukloniti podatke koje nije obvezan zakonom čuvati.

Podatke dane prilikom komunikacije korisnika s Obrtom, obrt će ukloniti u razumnom roku nakon završetka komunikacije u slučaju da ne postoji privola za njihovu obradu ili ne postoji druga pravna osnova za čuvanje iste.

Tijekom obrade podataka koristimo sigurne protokole za slanje podatka, a isto vrijedi i za podatke o plaćanju.

Podatci se pohranjuju i obrađuju na poslužiteljima unutar Europske unije, kada god za to postoji mogućnost. U drugim slučajevima, podatci se, za potrebe obrade, šalju na servere izvan EU.

4. Poveznice s trećim stranama

Obrt će vaše podatke dijeliti s pružateljima usluga online plaćanja, računovodstvenim servisima, konzultantima i ostalim stručnjacima. Podatci će biti podijeljeni samo s onim trećim stranama koje mogu zajamčiti standard zaštite osobnih podataka koji je jednak onom koji osigurava Obrt te s trećim stranama s kojima postoji zakonska obveza dijeljenja.

Treće strane ne smiju koristiti podatke podijeljene s njima u svrhe marketinških aktivnosti.

5. Vaša privola

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na navedenu politiku privatnosti.

5. Korisnička prava

U ovom odjeljku su opisana sva korisnička prava. U svakom trenutku svoje upite možete poslati putem elektroničke pošte na adresu enarajicofficial@gmail.com u svrhu ostvarenja navedenih prava ili zahtjeva za više informacija o navedenim pravima.

  • Pravo na informiranje – u ovoj politici privatnosti, korisniku je omogućen uvid u prava i načine korištenja njegovih podataka te njihove obrade.
  • Pravo pristupa – korisnik ima pravo pristupiti svojim podacima. Svaki korisnik može se obratiti na enarajicofficial@gmail.com za pristup svojim osobnim podacima.
  • Pravo na ispravak – u slučaju da osobni podaci u sustavu Obrta nisu ispravni ili su nepotpuni, korisnik ima pravo podnijeti zahtjev za ispravak uz dostavu točnih podataka.
  • Pravo na brisanje (“Pravo na zaborav”) – U slučaju da korisnik izrazi želju za brisanjem podataka za koje ne postoji zakonska obveza ili legitimni interes za čuvanje, isti može podnijeti zahtjev za brisanje tih podataka.
  • Pravo na ograničenje obrade – korisnik od Obrta može zahtijevati prestanak obrade ili nastavka pohrane svojih podataka.
  • Pravo na prenosivost podataka – na zahtjev korisnika, Obrt može dostaviti kopiju korisnikovih osobnih podataka osobno ili drugom voditelju obrade kojeg korisnik imenuje, na siguran način u interoperabilnom formatu.
  • Pravo na prigovor – korisnik ima pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka čak i ako je ista zasnovana na legitimnom interesu, izravnom marketingu ili drugome.
  • Pravo na povlačenje privole – u slučaju davanja privole, korisnik može kontaktirati Obrt s izjavom o povlačenju privole za obradu i skladištenje podataka u slučaju čega će Obrt prestati s obradom odnosno ukloniti podatke za koje ne postoji zakonska obveza ili legitimni interes za čuvanjem.
  • Pravo na pritužbu nadzornom tijelu – ako korisnik smatra kako Obrt nije na adekvatan način riješio zahtjev, može se žaliti nadzornom dijelu država članica Europske Unije (za Hrvatsku je to AZOP).

Na sve prigovore, Obrt će odgovoriti najkasnije u roku od 30 dana, a u slučaju izrazito zahtjevnih prigovora, taj rok može se dodatno produljiti o čemu će korisnik biti obaviješten.

Na enarajicofficial@gmail.com možete javiti ukoliko imate bilo kakvih pitanja vezanih za prikupljanje vaših podataka. U svakom trenutku možete zatražiti da vam pokažemo koje vaše osobne podatke čuvamo, te podatke možete ažurirati ili tražiti da ih se trajno izbriše.