UVJETI KORIŠTENJA

by Ena Rajić

Uvjeti korištenja

1. Prihvaćanje uvjeta korištenja

Vlasnik sadržaja web-stranice www.enarajic.com je Ena Rajić, vlasnica MEDIA SCENE, obrta za usluge (skraćeno: Obrt) sa sjedištem na adresi Savska cesta 41, 10 000 Zagreb, Hrvatska, OIB: 86650316893, MB: 98124129, IBAN: HR5423600001102858358.

Korištenjem ove web-stranice i svih pridruženih mikrostranica koje pripadaju www.enarajic.com domeni, smatra se kako su posjetitelji u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja, da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju. Ako se posjetitelji ne slažu s navedenim Uvjetima korištenja, ne smiju se koristiti stranicom. Vlasnik web-stranice zadržava pravo da u bilo kojem trenutku ažurira sadržaj i izgled web-stranice kao i Uvjete korištenja bez prethodne najave.

Vlasnik web-stranice se u potpunosti odriče bilo kakve odgovornosti koja  je vezana za (zlo)uporabu sadržaja na web-stranici od strane njenih posjetitelja te za bilo kakvu štetu koja može nastati posjetitelju ili trećoj strani u vezi sa (zlo)uporabom korištenja sadržaja na www.enarajic.com.

2. Termini

Posjetiteljem se smatra bilo koja osoba koja konzumira sadržaj na web-stranici www.enarajic.com

Naručiteljem se smatra osoba koja traži i izrazi interes za poslovnu suradnju i/ili kupovinu svakog pojedinačnog digitalnog proizvoda ili usluge na web-stranici www.enarajic.com.

Sadržaj se odnosi na materijale poput videozapisa, zvučnih zapisa, tečajeva, planova obrazovanja, fotografija, slikovnih zapisa te drugih materijala koje pruža Obrt ili su nastali radom Obrta i njenog vlasnika i/ili kooperanata i/ili Obrt ima pravo na korištenje istih s druge osnove.

Tečaj definira online program za edukaciju koji se odvija u sklopu brenda Ene Rajić, u vlasništvu je MEDIA SCENE, obrta za usluge, a dostupan je na adresama www.enarajic.com te preko Thinkific platforme.

3. Područje pristupa, jezik, pismo

Pristup sadržaju i tečaju dostupan je na području cijelog svijeta, za sve korisnike koji razumiju hrvatski jezik. Program nije lokaliziran na druge jezike iz regije te je sav sadržaj pisan isključivo na latinici. Prilikom narudžbe ili iskazivanja interesa za suradnju, Naručitelj pristaje da sadržaj može i ne mora biti prilagođen ili dodatno lokaliziran za specifične potrebe njegovog tržišta te se odriče prava na pobijanje bilo kojeg dijela ovih Uvjeta korištenja s tog osnova.

4. Ograničenje korištenja

Web-stranica dostupna je za korištenje punoljetnim osobama (starijima od 18 godina). Ako imate manje od 18 godina, potrebna je suglasnost vaših roditelja za korištenje sadržaja koji zahtijeva ispunjavanje selekcijskog upitnika putem poveznica.

5. Besplatni materijali

Preuzimanjem besplatnih materijala dostupnih na stranicama u vlasništvu Obrta (poput audiopoklona koji Korisnik dobiva prilikom prijave na newsletter), Korisnik pristaje da se njegova e-mail adresa koja je ostavljena prilikom preuzimanja istih koristi za marketinške svrhe do trenutka dok ne povuče svoju privolu koristeći jedan od dostupnih načina – putem poveznice u marketinškoj komunikaciji ili slanjem direktnog maila na enarajicofficial@gmail.com ili javljanjem na neki od drugih kanala komunikacije.

6. Pravila o prihvatljivom korištenju posjetitelja na web stranici www.enarajic.com

Posjetitelji web-stranice www.enarajic.com suglasni su da neće:

a) objavljivati, prenositi niti stvarati sadržaj koji podrazumijeva jezik koji je klevetnički, vulgaran, nasilan, prijeteći, seksualno ekplicitan, diskriminirajući ili na bilo koji drugi način štetan ili uvredljiv;
b) kršiti autorska prava vlasnice web-sadržaja ili neke druge osobe (npr., glazba, videozapisi, audiosadržaj, fotografije ili drugi materijali za koje nisu dobili pisano odobrenje od strane vlasnika autorskih prava);
c) lažno se predstavljati u ime druge fizičke ili pravne osobe;
d) slati softverske, računalne viruse ili slične datoteke koje su dizajnirane s ciljem nanošenja štete računalnim softwerima, hardverima te telekomunikacijskoj opremi;
e) korisiti sadržaj web-stranice www.enarajic.com u svrhu slanja bilo kakve neželjene elektroničke pošte i sadržaja (eng.spam).

Vlasnica stranice www.enarajic.com zadržava pravo ukloniti bilo kakav oblik sadržaja koji smatra neprimjerenim, tj. onaj koji krši pravila ponašanja.

7. Vlasništvo nad sadržajem i autorska prava

Sadržaj na www.enarajic.com zaštićen je autorskim pravima. Tekstualni, audio i videosadržaj nastao na ovoj stranici ne smije se reproducirati, distribuirati niti koristiti u komercijalne svrhe bez prethodnog pristanka vlasnice stranice. Postojeći materijali mogu se koristiti isključivo u osobne svrhe posjetitelja, uz poštivanje svih autorskih prava vlasnice web-stranice te prava trećih osoba.

Imena drugih poduzeća, proizvoda i usluga smještenih na web-mjestu mogu biti zaštitni znakovi ili uslužne oznake u vlasništvu trećih strana.

8. Odricanje od odgovornosti / disclaimer

Videosadržaj na www.enarajic.com služi isključivo u zabavne, inspirativne i edukativne svrhe te ni na koji način ne predstavlja zamjenu za ozbiljnu i stručnu psihološku, psihoterapijsku, psihijatrijsku pomoć ili drugi oblik liječenja. Videofilmovi ne odgovaraju na specifične potrebe i osobne situacije pojedinca, već su generalnog tipa te pozivaju na introspekciju, kritičko razmišljanje i promjenu u željenom, pozitivnom smjeru.

9. Narudžbe i rezervacije

Narudžba se vrše isključivo putem kontakt-forme ili preko ove poveznice na stranici za narudžbu VIDEO START tečaja. VIDEO START online tečaj nije moguće kupiti unaprijed bez ispunjavanja selekcijskog upitnika na prethodnoj poveznici web-stranice. Jedino potvrda o uplati osigurava naručitelju dobivanje snimljenog VIDEO START tečaja.

Vlasnica Obrta nije obvezna prihvatiti nijednu osobu kao prijavljenog korisnika te može prihvatiti ili odbiti bilo koju narudžbu prema vlastitom isključivom i potpunom diskrecijskom opredjeljenju te nije dužna obrazložiti svoju odluku.

10. Plaćanje

Plaćanje je moguće isključivo putem transakcijskog poslovanja – putem internet bankarstva, mobilnog bankarstva, PayPala te općom uplatnicom u pošti ili banci. Gotovinsko plaćanje nije omogućeno.

11. Izjava o privatnosti i tajnosti podataka

MEDIA SCENA, obrt za usluge, vl. Ene Rajić, obvezuje se da će poštivati anonimnost i privatnost svojih kupaca, klijenata i posjetitelja na način da će prikupljati samo osnovne podatke o posjetiteljima/naručiteljima koji su nužni za ispunjavanje vlastitih obveza. Redovito će im se dati mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući i odluku o uklanjanju njihovog imena s lista koje se koriste u marketinške svrhe. Osobni podatci posjetitelja prikupljat će se u skladu s važećim zakonskim propisima, primjerice, u svrhu redovnog slanja newslettera te boljeg uvida i razumijevanja potreba posjetitelja.

12. Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade podataka koje posjetitelj/naručiteljunese ili koji se automatski prikupljaju na ovim stranicama je MEDIA SCENA, obrt za usluge, vl. Ena Rajić, na adresi Savska cesta 41, 10 000 Zagreb s e-mailom: enarajicofficial@gmail.com.

13. Što su osobni podaci?

Osobni podaci su svi podaci (ili njihove kombinacija) uz pomoć kojih je moguće utvrditi identitet određene osobe, izravno ili neizravno. Anonimni podaci nisu pokriveni u sklopu ove Izjave budući da ih nije moguće povezati s točno određenom osobom.

14. Aktivnosti prikupljanja osobnih podataka

Osobni podaci prikupljaju se iz više razloga. Primjerice: pružanje kvalitetnije usluge, omogućavanje plaćanja putem web-stranice, odgovaranje na upite posjetitelja ili za marketinške aktivnosti. O razlozima prikupljanja određenih podataka, posjetitelj će biti obaviješten na mjestima prikupljanja tijekom prikupljanja te u drugim slučajevima propisanim zakonom.

15. Načini prikupljanja podataka

Osobne podatke, osim onih nužnih u kolačićima (vidjeti Izjavu o kolačićima) ne prikupljamo bez znanja posjetitelja web-stranice. Nadalje, posjetitelj treba znati kako će pristup određenim proizvodima ili uslugama biti ograničen bez davanja potrebnih podataka.

16. Tijekom izravnog kontaktiranja

U slučaju da se posjetitelj obrati vlasnici web-stranice putem e-maila ili kontakt forme, Obrt će koristiti samo one podatke koji su dani svojevoljno te u svrhu pružanja adekvatnih informacija na postavljeni upit. Upiti postavljeni putem e-mail ili kontakt forme uskladištit će se u odgovarajućim sustavima s ciljem pružanja dodatne pomoći te poboljšanja korisničkog iskustva.

17. Tijekom iskazivanja interesa za narudžbu

Podatke posjetitelja/naručitelja Obrt će obrađivati u svrhu obrade narudžbe, izdavanja računa, naplate te slanja informacija vezanih za određeni proizvod/uslugu. Ukoliko se radi o fizičkoj osobi, za izdavanje računa potrebni su ime i prezime i adresa. Ukoliko se radi o pravnoj osobi, pored navedenih podataka potreban je i OIB tvrtke (ukoliko je pravna osoba registrirana u inozemstvu, potreban je i VAT te po potrebi PDV ID broj).

18. Podaci koji se koriste

Podatke posjetitelja/naručitelja Obrt će obrađivati na različite načine, ali isključivo u prethodno navedene svrhe. U nastavku teksta slijedi popis podataka te svrha korištenja istih:

  • Ime i prezime – verifikacija korisnika, izdavanje računa, transakcijske poruke, dostava elektronskih proizvoda, marketinške poruke;
  • OIB – izdavanje računa;
  • Adresa (ulica, grad, županija, država, poštanski broj) – verifikacija korisnika, izdavanje računa, marketinške poruke, dostava elektronskih proizvoda;
  • E-mail – utvrđivanje identiteta, transakcijske potvrde, direktna komunikacija s korisnikom, marketinške poruke;
  • Kolačići – unaprjeđenje korisničkog iskustva, analitika (vidjeti Izjavu o kolačićima).

19. Svrha korištenja podataka

Obradu podataka koji se tiču plaćanja i narudžbe (ime i prezime, adresa, OIB/VAT/PDV ID broj, e-mail) obrađujemo na osnovi izvršavanja ugovorne obveze. Daljnja komunikacija putem e-maila s postojećim korisnicima vrši se na temelju interesa ili privole. Marketing i slanje promotivnih materijala novim posjetiteljima vrši se isključivo na temelju privole dobivene prilikom prijave na newsletter. U slučaju zaprimanja direktnog upita od strane posjetitelja/naručitelja, podaci u tu svrhu bit će korišteni na temelju izvršavanja ugovorne obveze (radnje koje prethode sklapanju ugovora).

20. Korištenje kolačića

Mrežne stranice Obrta koriste kolačiće. Kolačić je mala datoteka koja traži dopuštenje za instalaciju na korisnikovo računalo. U slučaju pristanka, datoteka se instalira i kolačić pomaže prilikom analiziranja prometa internetom te javlja vlasniku u slučaju posjete stranice. Kolačići omogućuju reakciju web-aplikacija na pojedinog korisnika. Web-aplikacije mogu prilagoditi svoj rad potrebama korisnika i njihovim interesima prikupljajući podatke o afinitetima korisnika.

Cjelovitu politiku kolačića možete pronaći ovdje.

21. Prenošenje sadržaja s www.enarajic.com u medije i portale

Tiskani, elektronski i audiosadržaj (npr. e-knjiga, audiosnimke) s ove web strnaice nije moguće prenositi u mediji te na portale.

Videosadržaj s web-stranice moguće je reproducirati i distribuirati u medije i portale:
a) uz obveznu naznaku izvora i autorskog djela u zaglavlju te tijelu teksta (www.enarajic.com ili youtube.com/c/EnaRajicOfficial1)
b) pri čemu je nedozvoljeno slobodno interpretirati tekst ili mijenjati smisao videosadržaja
c) pod uvjetom da se zatraži pisana suglasnost vlasnice web-stranice www.enarajic.com

Navedeni uvjeti korištenja zadnji su put izmijenjeni 25. travnja 2024. godine.