POLITIKA PRIVATNOSTI

by Ena Rajić

Poštovani posjetitelji, brinemo o sigurnosti vaših podataka!

Molimo vas da pažljivo pročitate ova pravila privatnosti, kao i tekst o kolačićima, kako biste znali na koji način i zbog čega prikupljamo određene podatke.

IZJAVA O PRIVATNOSTI

MEDIA SCENA, obrt za usluge, vl. Ena Rajić (Obrt) u smislu Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27.04.2016. o zaštiti pojedinca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka) i Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018), obvezuje se pružiti zaštitu osobnim podacima naručitelja, kupaca i korisnika, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o naručiteljima/kupcima/korisnicima koji su nužni za ispunjenje vlastitih obveza; informira ih o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje naručiteljima/kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Sve osobe povezane s Obrtom te poslovni partneri Obrta odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

1. Voditelj obrade podataka

Voditelj obrade podataka koje unesete ili koji se prikupljaju automatski na ovim stranicama je MEDIA SCENA, obrt za usluge, vl.Ena Rajić, na adresi Savska cesta 41, 10 000 Zagreb, Hrvatska. Ako imate bilo kakvih pitanja vezanih uz našu politiku privatnosti ili rukovanje osobnim podacima javite se na e-mail: enarajicofficial@gmail.com.

Pravila privatnosti navedena na ovoj web-stranici mogu se po potrebi izmijeniti i stupaju na snagu odmah po objavi na samoj stranici. Molimo vas zato da povremeno posjetite ovo web-mjesto i provjerite ima li kakvih promjena.

2. Što su osobni podaci?

Kao osobni podatak smatra se svaki podatak (ili njihova kombinacija) pomoću kojeg je moguće utvrditi identitet neke osobe, izravno ili neizravno. Anonimni podaci nisu pokriveni ovom Izjavom s obzirom na to da ih nije moguće povezati s točno određenom osobom.

3. Svrha prikupljanja podataka

Osobni podaci prikupljaju se iz više razloga. Neki od njih, ali ne samo oni, su: pružanje bolje kvalitete usluge, omogućavanje narudžbe proizvoda/usluga i/ili iskazivanje interesa za poslovnu suradnju putem web-stranice, odgovaranje na korisničke upite ili za marketinške aktivnosti. O razlozima prikupljanja određenih podataka, korisnik će biti obaviješten na mjestima prikupljanja prilikom prikupljanja te u drugim slučajevima propisanim zakonom.

Podatke prikupljamo prvenstveno radi poboljšanja vašeg korisničkog iskustva, ali i s ciljem boljeg razumijevanja vaših potreba. Pojedini nam podaci služe za praćenje prometa i analizu posjetitelja stranice (prikupljamo ih putem Google Analyticsa), dok nam drugi podaci služe za kontaktiranje, izdavanje računa i slanje newslettera.

U svakom se trenutku možete odjaviti s naše newsletter liste putem samog e-maila ili nas možete kontaktirati e-mailom na enarajicofficial@gmail.com i zatražiti da vas uklonimo s liste.

4. Pohrana i zaštita podataka

Osobne podatke, osim onih nužno potrebnih u kolačićima (vidjeti Izjavu o kolačićima) ne prikupljamo bez znanja korisnika. Korisnik svakako treba imati na umu kako će pristup određenim uslugama biti ograničen bez davanja određenih traženih podataka.

Osobne podatke na ovoj stranici prikupljamo isključivo uz vaš pristanak, putem kontakt formi ili Google Obrasca na kojemu se nalazi VIDEO START upitnik.

Ako se odlučite prijaviti na našu newsletter listu, od vas ćemo tražiti podatke o imenu, prezimenu i e-mail adresi.

Ako se odlučite prijaviti na VIDEO START tečaj kao fizička osoba, od vas ćemo tražiti podatke o imenu, prezimenu, e-mail adresi te adresi stanovanja. Ako se odlučite prijaviti na VIDEO START tečaj kao pravna osoba, od vas ćemo tražiti podatke o imenu, prezimenu, e-mail adresi, adresi poduzeća te OIB/VAT/PDV ID broj poslovnog subjekta.

Te ćemo podatke pomno čuvati i nećemo ih prosljeđivati trećim osobama. Koristit ćemo ih samo za one svrhe za koje ste nam dali odobrenje. Za slanje newslettera koristimo samo sigurne servise.

Podatke za koje ne postoji pravna osnova čuvanja Obrt redovito briše. Podaci se čuvaju na neograničeno vrijeme ukoliko postoji osnova ili privola za to ili najkraće koliko je to zakonom propisano (npr. računi). Posjetitelj/naručitelju svakom trenutku može povući privolu za obradu podataka, nakon čega će Obrt ukloniti podatke koje nije obvezan zakonom čuvati.

Podatke dane prilikom komunikacije korisnika s Obrtom, obrt će ukloniti u razumnom roku nakon završetka komunikacije u slučaju da ne postoji privola za njihovu obradu ili ne postoji druga pravna osnova za čuvanje iste.

Tijekom obrade podataka koristimo sigurne protokole za slanje podatka, a isto vrijedi i za podatke o plaćanju.

Podaci se pohranjuju i obrađuju na poslužiteljima unutar Europske unije, kada god za to postoji mogućnost. U drugim slučajevima, podaci se, za potrebe obrade, šalju na servere izvan EU.

5. Podaci koji se koriste

Podatke korisnika Obrt će obrađivati na različite načine, ali isključivo u svrhe navedene u ovom dokumentu. U nastavku teksta slijedi popis podataka te svrha korištenja istih.

  • Ime i prezime – verifikacija korisnika, izdavanje ponuda i računa, marketinške poruke, transakcijske poruke, dostava digitalnih proizvoda.
  • OIB – verifikacija korisnika, izdavanje računa.
  • Adresa (ulica, grad, županija, država, poštanski broj) – verifikacija korisnika, izdavanje računa, marketinške poruke.
  • E-mail – transakcijske potvrde, utvrđivanje identiteta, marketinške poruke, direktna komunikacija s korisnikom, dostava digitalnih proizvoda.
  • Kolačići – unaprjeđenje korisničkog iskustva, analitika (vidjeti Izjavu o kolačićima).

6. Poveznice s trećim stranama

Obrt će vaše podatke dijeliti s pružateljima usluga online plaćanja, računovodstvenim servisima, konzultantima i ostalim stručnjacima. Podaci će biti podijeljeni samo s onim trećim stranama koje mogu zajamčiti standard zaštite osobnih podataka koji je jednak onom koji osigurava Obrt te s trećim stranama s kojima postoji zakonska obveza dijeljenja.

Treće strane ne smiju koristiti podatke podijeljene s njima u svrhe marketinških aktivnosti.

7. Vaša privola

Korištenjem ove web-stranice dajete privolu na navedenu politiku privatnosti.

8. Korisnička prava

U ovom odjeljku opisana su sva korisnička prava. U svakom trenutku svoje upite možete poslati putem elektronske pošte na adresu enarajicofficial@gmail.com u svrhu ostvarenja navedenih prava ili zahtjeva za više informacija o navedenim pravima.

  • Pravo na informiranje – u ovoj politici privatnosti, korisniku je omogućen uvid u prava i načine korištenja njegovih podataka te njihove obrade.
  • Pravo pristupa – korisnik ima pravo pristupiti svojim podacima. Svaki korisnik može se obratiti na enarajicofficial@gmail.com za pristup svojim osobnim podacima.
  • Pravo na ispravak – u slučaju da osobni podaci u sustavu Obrta nisu ispravni ili su nepotpuni, korisnik ima pravo podnijeti zahtjev za ispravak uz dostavu točnih podataka.
  • Pravo na brisanje (“Pravo na zaborav”) – U slučaju da korisnik izrazi želju za brisanjem podataka za koje ne postoji zakonska obveza ili legitimni interes za čuvanje, isti može podnijeti zahtjev za brisanje tih podataka.
  • Pravo na ograničenje obrade – korisnik od Obrta može zahtijevati prestanak obrade ili nastavka pohrane svojih podataka.
  • Pravo na prenosivost podataka – na zahtjev korisnika, Obrt može dostaviti kopiju korisnikovih osobnih podataka osobno ili drugom voditelju obrade kojeg korisnik imenuje, na siguran način u interoperabilnom formatu.
  • Pravo na prigovor – korisnik ima pravo uložiti prigovor na obradu osobnih podataka čak i ako je ista zasnovana na legitimnom interesu, izravnom marketingu ili drugome.
  • Pravo na povlačenje privole – u slučaju davanja privole, korisnik može kontaktirati Obrt s izjavom o povlačenju privole za obradu i skladištenje podataka u slučaju čega će Obrt prestati s obradom odnosno ukloniti podatke za koje ne postoji zakonska obveza ili legitimni interes za čuvanjem.
  • Pravo na pritužbu nadzornom tijelu – ako korisnik smatra kako Obrt nije na adekvatan način riješio zahtjev, može se žaliti nadzornom dijelu država članica Europske Unije (za Hrvatsku je to AZOP).

Na sve prigovore, Obrt će odgovoriti najkasnije u roku od 30 dana, a u slučaju izrazito zahtjevnih prigovora, taj rok može se dodatno produljiti o čemu će korisnik biti obaviješten.

9. Izmjene ove Politike

Business Labs d.o.o. može promijeniti ovu Politiku s vremenom. U slučaju promjene ove Politike, datum na dnu stranice će biti ažuriran. U slučaju bitnih izmjena ove Politike, korisnici će biti direktno obaviješteni. Također, korisnici bi trebali obratiti pozornost na ovu Politiku prilikom posjeta web stranici kako bi razumjeli načine korištenja njihovih osobnih podataka.

10. Pitanja u vezi ove Politike

Vaša privatnost nam je bitna. Za sva pitanja slobodno nam se obratite na enarajicofficial@gmail.com.