Bio

Moja priča

E kao entuzijastična | ekspresivna | energična.

Na svijet dolazim te nedavne 1993. i odrastam u istom bosansko-hercegovačkom gradu iz kojega potiču književni genijalac Ivo Andrić te legendarni nogometni trener Ćiro Blažević. Nakon završene gimnazije pakiram kofere za Zagreb gdje upisujem i završavam studij psihologije nakon čega se zapošljavam u struci. Uz to, od 2014. godine pokrećem vlastiti YouTube kanal na kojemu prvotno stvaram motivacijska videa, a potom pravim zaokret za 180° te počinjem producirati tzv. Spoken word poeziju  i satirične video skečeve. 

Kako ljudi počinju masovno dijeliti moj sadržaj, to mi vremenom donosi i prve poslovne suradnje. Ubrzo se javlja potreba da krenem u poduzetništvo jer dobivam svoje prve filmske angažmane, počinjem snimati (anti)reklame za nove klijente i pronalazim se u ulozi voditeljice različitih poslovnih konferencija i evenata.  

Autorica sam knjige „U potrazi za autentičnom snagom“ koju možete pogledati i naručiti ovdje

Kreiranje sadržaja i video produkcija moja su velika strast, moj Ikigai. To volim, u tome uživam i na taj način doprinosim zajednici u kojoj živim.  Osobno vjerujem kako svijetu treba više ➼ osviještenih ljudi,  ➼ empatije i međusobne podrške, ➼ i smijeha. Upravo zato s tobom dijelim svoje kreativne video uratke.

Kroz autorsku poeziju i skečeve u kojima se koristim obrnutom psihologijom, malo po malo mijenjam svijet oko sebe. Neki moji videi će te potaknuti na smijeh, drugi na društveni angažman i kritičko razmišljanje, a treći pak na introspekciju. (Da, istina je – teško mi je izostaviti psihologa u sebi ツ).

Budući da je balans nešto čemu težim u životu, smatram da je biti ozbiljan ili humorističan cijelo vrijeme pojednako neprirodno. Život je za mene poput plesa između različitih silnica, stoga vjerujem da jedino kroz integraciju polariteta prisutnih u nama možemo postati cjeloviti.

U ono malo slobodnog vremena što mi ostane, najčešće se volim opustiti uz dobru raju, svirati na svom oker pijaninu ili otići na glumački trening.  A budući da odrastam uz košarku – uvijek me veseli pogledati i neku zabavnu tekmu. Iz nekih nepoznatih razloga, zaljubljenik sam u afroameričku kulturu, portugalski jezik i dalmatinski naglasak.

Sve u svemu, nadam se da ćeš na ovoj stranici pronaći nešto vrijedno za sebe, ostaviti koji komentar (samo) ukoliko ti tako dođe i podijeliti sadržaj sa svojim ljudima.

Pišemo si,
#Ena.

Ena Rajic

Što drugi kažu?